2012. december 7., péntek

Maszala csáj elkészítésének adekvát menete

Vizezett tehéntej van egy ócska mocskos lábosban, azt megfűszerezik mittoménmivel, meg lehet hogy tea is van benne, de egy csomó fűszer az fix, aztán főzik egy kicsit, megcukrozzák alaposan, majd egy roppant gusztustalan szűrőel átszűrik a piszkos bögrédbe (vagy műanygaba adják) úgy, hogy fele kilocsog. Aztán a szűrő tartalmát visszacsapkodják a lábasba (fröcsög mindenfelé), és mehet a következő adag.

Nepálban és Indiában is így készül, a maszala tea, csak Indiában még nagyobb mennyiségben, mert több az user.

4 megjegyzés:

  1. MMMmmmm...jólhangzik,aztán finom volt e?

    VálaszTörlés
  2. Nem máááááár, én imádom, de ezek után hogy igyak? :O

    VálaszTörlés
  3. Attól még hogy így csinálják, nem lesz kevébé finom

    VálaszTörlés
  4. Viki! Nem is iszol tejet! Amúgy minden kaja hasonlóan készül szerintem, csak nem mindig látjuk a konyhát. Frissen főznek, a teát forralják, semmi bajunk tőle. :)

    VálaszTörlés